Fun facts - viden om vintage

Vintage

er oprindeligt brugt om årgangsvine, men nu bruges ordet om gensalg af originalt tøj og accessories. Der er ikke nogen regler for, hvornår man kan kalde smykker for vintage, hvorimod der er en generel holdning til, at ting under 100 år ikke kan være antikke.
Antikt betyder dog blot "gammelt og værdifuldt".

Vi har valgt at kalde vores renoverede genbrugssmykker for vintage, for det er et almindeligt kendt ord - også blandt turister. Men helt basalt, så er vores smykker "bare" brugte smykker, som vi finder helt særlige og derfor redder fra smeltediglen og renoverer dem, så de kan få nyt liv. Vi er vilde med vintage - og genbrug. Vi er vilde med Det Gamle Guld.

bismarck, guldkæde, bismarckarmbånd, vintage

Bismarck

er et mønster, som langt de fleste kender, og det er et mønster, der har fået en stor renæssance. Et bismarckarmbånd står højt på de unges ønskelister. Det kan vi godt mærke, for vi har altid folk skrevet op til bismarckkæder i forskellig længde og bredde. Men bismarck er langt fra en ny modedille. Det er et mønster, der har variationer over hele verden. Det mest kendte er det originale bismarck - opkaldt efter en fransk juvelér fra 1900-tallet, som forfinede det gamle mønster.

Bismarckkæderne er meget holdbare og går gerne i arv. Det skønne ved bismarck er, at det både kan stå alene såvel som bruges med andre armbånd.

safir, rubin, cocktailring, vintage

Safirer

forbinder de fleste med farven blå - safirblå. Men en safir kan have næsten alle farver. Lige fra gennemsigtig hvid, over det lyseste blå til så mørkeblå, at den næsten er sort, foruden violet, lys pink og orange. Er den højrød kaldes den dog rubin - "rubinrød". I slutningen af 1800-tallet fandt man ud af at fremstille safirer. Det betyder, at stenen ER en safir - men den er lavet og ikke gravet op. Stenen er lige så smuk og holdbar som en bjergsafir, og mange smykker fra starten af 1900-tallet er prydet med fremstillede safirer. Hvorfor vides ikke. Måske de var lettere tilgængelige. Eller måske var de finere, fordi de var skabt og ikke gravet op. 

røgkvarts, cocktailring, vintage

Cocktailringe

opstod i de brølende 20'ere.

Forbudstiden affødte hemmelige fester - cocktailparties - og det ekstravagante var koden. Kvinder deltog iført deres bedste kjoler, lange handsker - og fik lavet ringe, der skulle forbløffe. Svulstige sten. Svugne fatninger. Cocktailringen var født og var elsket af kvinder, der elskede at skille sig ud. Da forbudstiden ophørte, blev ringen et symbol på kvindefrigørelse.

100 år gået, og vi er stadig begejstrede for de strålende, betagende cocktailringe. 

Og vi er ikke de eneste. Vores cocktailringe har fart på, og de får sjældent lov at ligge længe i butikken. Kom du for sent, så kan vi skrive dig op.


Vidste du

- at vi giver garanti på vores vintagesmykker - ganske som på nye

- at for en merpris kan vi ændre størrelse på de fleste ringe, kæder og armbånd

- at du kan tilkøbe både rød- og hvidguldskæder

- at du kan blive skrevet op, hvis smykket du søger ikke lige er på shoppen

- at vi kan lave et nyt smykke af dine gamle smykker

- at vi køber gammelt guld og sølv

- at vi også kan reparere ure


Kontakt os og få en snak om mulighederne